univerzitetsko sportsko drustvo Bosna
Arhiva objavljenih vijesti
Facebook0
RSS
Follow by Email
TWITTER
INSTAGRAM

Naša članica Emina Pašukan (2001) uspješnu plivačku karijeru u našem Klubu i u BiH nastavit će u Sjedinjenim Američkim Državama. Emina je dobila punu stipendiju na University of Northern Colorado, Denver, Greeley, te će svoju akademsku i plivačku karijeru nastaviti na ovom univerzitetu i nastupati za njihovu plivačku ekipu koja se takmiči u sklopu Prve divizije NCAA. Polazak za SAD je krajem augusta 2020. godine.

Inače, Emina je članica našeg Kluba od 2007. godine, višestruka je državna prvakinja i rekorderka BiH u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, te članica reprezentacije BiH. Nastupala je na više evropskih i svjetskih juniorskih i seniorskih prvenstava, Mediteranskim igrama u Španiji 2018, EYOF-u, Olimpijskim igrama mladih u Buenos Airesu 2018, te balkanskim prvenstvima i Comen cup-u. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Indianapolisu 2017. ostvarila je najveći juniorski uspjeh bh. plivanja plasmanom u polufinale u disciplini 50 m prsno. Na EYOF-u u Tbilisiju (Gruzija) 2015. godine ostvarila je plasman u polufinale u disciplini 100 m prsno, te zauzela 10-to mjesto. Na Balkanskim juniorskim prvenstvima u Sofiji (2017) i Sarajevu (2018) osvojila je ukupno 7 medalja, zlato i titulu balkanske prvakinje na 200 m prsno, te još tri srebrene i tri bronzane medalje. Godine 2014. proglašena je za najperspektivniju plivačicu Kantona Sarajevo, 2015. proglašena je za najperspektivniju sportistkinju BiH, a 2018. godine u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH proglašena je za najbolju juniorku u BiH za 2018. godinu. Na EYOF-u 2019. godine u Bakuu (Azerbejdžan) bila je mlada ambasadorica naše mlade olimpijske reprezentacije.

Čestitamo našoj Emini i želimo joj uspješan nastavak akademske i plivačke karijere u SAD-u, te nove nastupe za reprezentaciju BiH i nove rekorde.

BUDI BOSNA

 666 total views,  2 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA


SPONZORI I PARTNERI
UPLATA ČLANARINE

•Članarina se plaća obavezno putem žiro-računa kluba Banka: UniCredit Bank Sarajevo;
Br.računa: 3389002205804260
po mogućnosti putem trajnog naloga do 10-og u mjesecu za tekući mjesec.
•Svrha uplate: obavezno upisati ime plivača i Mjesec/godinu za koji se uplaćuje članarina.
•Primalac PK Bosna, Sarajevo.
•Iznos: prema odluci o visini, vrsti i načinu plaćanja http://www.pkbosna.ba/clanarine/