univerzitetsko sportsko drustvo Bosna
Arhiva objavljenih vijesti
Facebook0
RSS
Follow by Email
TWITTER
INSTAGRAM

Na državnom sa 28 Bosnaša

Narednog vikedna, 28/29.12.2019. godine bit će održano Otvoreno zimsko državno prvenstvo u malim bazenima (25m). Takmičenje se održava u Sarajevu na Olimpijskom bazenu Otoka. Učestvuje preko 200 plivača iz gotovo svih klubova u BiH, te dva kluba iz Srbije.

Naš klub nastupit će sa 28 plivačica i plivača, a to su: Filip Ćorić, Ibrahim Đonko, Muhamed Đonko, Džan Greljo, Mustafa Jamak, Benjamin Jašar, Eman Karaman, Ismail Mujanović, Ibrahim Muraspahić, Omar Njemčević, Afan Pašukan, Danin Šaf, Ivan Sladoje, Vedad Tabaković, Amel Trešnjo, Tarik Trgo, Mateo Vladić, Amin Zildžić, Lamija Arnautović, Nedžla Bajrović, Emina Hrbat, Nejira Hrbat, Emina Karabeg, Svjetlana Pandžić, Emina Pašukan, Ksenija Savić, Lamija Sirotanović i Sara Zildžić.

Okupljanje na bazenu je u subotu u 7.30 sati, a raspliv počinje u 7.45 sati. Oficijelni dio takmičenja počinje u 9 sati disciplinom 1500 m za žene. Pliva se po sistemu kvalifikacija i finala. Finalne trke, A (za kategoriju A) i B finale (za kategoriju B) su u 17 sati. Kategorije su: A kategorija muški 2004. i stariji (14+), ženski 2006. i stariji (13+), a B kategorija su muški 2005. i mlađi (14 i mlađi), i ženski 2007. i mlađe (12 i mlađe). Medalje se dijele za osvojena prva tri mjesta u A ili B kategoriji. Isto važi i za štafete, dvije kategorije A i B po istim godištima kao i pojedinačno.

Svim našim takmičarima i trenerima želimo dobre rezultate.

BUDI BOSNA

 247 total views,  1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA


SPONZORI I PARTNERI
UPLATA ČLANARINE

•Članarina se plaća obavezno putem žiro-računa kluba Banka: UniCredit Bank Sarajevo;
Br.računa: 3389002205804260
po mogućnosti putem trajnog naloga do 10-og u mjesecu za tekući mjesec.
•Svrha uplate: obavezno upisati ime plivača i Mjesec/godinu za koji se uplaćuje članarina.
•Primalac PK Bosna, Sarajevo.
•Iznos: prema odluci o visini, vrsti i načinu plaćanja http://www.pkbosna.ba/clanarine/