univerzitetsko sportsko drustvo Bosna
Arhiva objavljenih vijesti
Facebook0
RSS
Follow by Email
TWITTER
INSTAGRAM

Bosnašima 32 medalje

U subotu je uz učešće 420 plivača iz 24 kluba na Olimpijskom bazenu Otoka održan V Međunarodni plivački miting „Bosna Piccolo cup 2018“. Naš Klub još jednom bio je uspješan domaćin i organizator takmičenja za najmlađe kategorije koje polako zauzima svoje mjesto kao nezaobilazno nadmetanje plivačkih nada BiH i šire. Pored 22 kluba iz BiH, na ovogodišnjem Piccolu učestvovala su i dva kluba iz susjedstva, Marsonija iz Slavonskog Broda, te Korčulanski plivački klub.

Takmičenje su obilježili naši mlađi juniori koji su van konkurencije nastupili u disciplini 4 x 50 metara mješovito gdje su nadmašili rekord koji drže također pripadnici Bosne. Filip Ćorić, Tarik Trgo, Ivan Sladoje i Vedad Tabaković isplivali su pomenutu štafetu u vremenu 1:54.13, što je bolje od dosadašnjeg rekorda BiH u kategoriji mlađih juniora.

Da su štafete trajno obilježje našeg kluba pokazali su i mlađi. Ženska štafeta 4×50 mješovito u sastavu Erin Hrustemović, Sara Zildžić, Ksenija Savić i Hena Šabanić osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju, a isti uspjeh polučila je i muška štafeta u sastavu: Timur Delimustafić, Amin Zildžić, Afan Pašukan i Džan Greljo.

I ostali predstavnici PK Bosna, njih 41 koji su nastupili na ovom takmičenju, ostvarili su zapažene rezultate. Osvojene su ukupno 32 medalje, 8 zlatnih, 11 srebrenih i 13 bronzanih medalja.  Najuspješniji su bili: Sara Zildžić sa 2 zlatne i 2 srebrene, Timur Delimustafić 2 zlatne, 1 srebrene i 3 bronzane, Erin Hrustemović 2 zlatne, 2 srebrene i 1 bronzana, Emina Hrbat 2 srebrene, 1 bronzana, Faris Bulić 2 srebrene, 1 bronzana, Amin Zildžić 2 srebrene i 1 bronzana, Džan Greljo 2 bronzane, Benjamin Jašar 2 bronzane, Džana Osmančević 1 bronzana i Emina Greljo 1 bronzana. Ostali naši takmičari popravili su gotovo sva svoja vremena.

Zahvaljujemo se svima koji su pomogli u organizaciji ovog mitinga, našim starijim plivačicama i plivačima, roditeljima volonterima, članovima Uprave i vjernim navijačima koji su podržali naš klub, ali i ostale učesnike ovog lijepog takmičenja najmlađih.

Čestitamo svim našim takmičarima i trenerima Amiri Kovačević i Minelu Bakalu na ostvarenim odličnim rezultatima.

BUDI BOSNA  

 416 total views,  1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA


SPONZORI I PARTNERI
UPLATA ČLANARINE

•Članarina se plaća obavezno putem žiro-računa kluba Banka: UniCredit Bank Sarajevo;
Br.računa: 3389002205804260
po mogućnosti putem trajnog naloga do 10-og u mjesecu za tekući mjesec.
•Svrha uplate: obavezno upisati ime plivača i Mjesec/godinu za koji se uplaćuje članarina.
•Primalac PK Bosna, Sarajevo.
•Iznos: prema odluci o visini, vrsti i načinu plaćanja http://www.pkbosna.ba/clanarine/