univerzitetsko sportsko drustvo Bosna
Arhiva objavljenih vijesti
Facebook0
RSS
Follow by Email
TWITTER
INSTAGRAM

Završen je XVII Međunarodni plivački Miting „Sarajevu s ljubavlju“ koji se održava u sklopu obilježavanja Dana Sarajeva, a u organizaciji našeg Kluba. I ove godine ovo prestižno plivačko takmičenje, jedno od najjačih u regionu, okupilo je veliki broj učesnika. Nastupilo je 400 plivačica i plivača iz 37 klubova, koji su došli iz  9 zemalja: Austrije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Katara, Kosova, Makedonije, Turske i Srbije.

Miting je certificiran od strane Svjetske plivačke federacije FINA i Evropske plivačke federacije LEN za isplivavanje normi za Olimpijske igre mladih koje se održavaju Buenos Airesu u oktobru ove godine. Isplivane su dvije A FINA norme koje su ostvarile Emina Pašukan (PK Bosna, Sarajevo) i Mila Medić (PK Vojvodina, Novi Sad), te nekoliko B FINA normi koje su ostvarili Hena Mešić, Marko Kovačić, Tina Tadić, Nejla Karić i Lamija Medošević. U veoma jakoj konkurenciji gdje je nastupilo preko 50 reprezentativaca iz zemalja učesnica postignuti su odlični rezultati. Najuspješniji po kategorijama po zbiru četiri najbolja rezultata iz 4 discipline, koji su nagrađeni peharima bili su: Apsolutna kategorija Kristijan Lakatoš (Vojvodina, Novi Sad) i Emina Pašukan (Bosna, Sarajevo), Juniori Marko Kovačić (22.april, Banja Luka) i Hena Mešić (Sport Time, Sarajevo), Mlađi juniori Nikola Lazarević (Kolubara, Lazarevac) i Nađa Lazarević (Kolubara, Lazarevac), Kadeti Tarik Trgo (Bosna, Sarajevo) i Lana Pudar (Orka, Mostar), te mlađi kadeti Danis Alikalfić (Velež, Mostar) i Erin Hrustemović (Bosna, Sarajevo).

Najvrijednije rezultate po FINA bodovima i novčane nagrade osvojili su Emina Pašukan, Mila Medić i Kristijan Lakatoš, čime su i poveli u utrci za Veliku nagradu Balkanskih gradova osvojivši najviše „malih“ bodova. Miting su vodili međunarodni FINA suci Milena Slivšek (Ljubljana, Slovenija) i Goran Zebić (Beograd, Srbija), uz još 22 sudija iz Beograda, Banja Luke i Sarajeva. Velika nagrada Balkanskih gradova nastavlja se narednim mitingom „Grand Prix 11.april“ u Beogradu  13./15.04.

Boje plivačkog kluba Bosna branilo je 60 takmičara koji su osvojili ukupno 59 medalja, 19 zlatnih, 19 srebrenih i 21 bronzanih. Pored velikog broja medalja svi naši predstavnici popravili su većinu svojih najboljih vremena. Osvajači medalja za PK Bosna bili su: Tarik Trgo 6 (4 zlatne i 2 srebrene), Erin Hrustemović 6 (4 zlatne i 2 bronzane), Nejira Hrbat 5 (2 zlatne, 1 srebrena i 2 bronzane), Emina Pašukan 4 (2 zlatne, 1 srebrena i 1 bronzana),  Sara Zildžić 5 (1 zlatna, 4 srebrene), Iris Hrustemović 5 (1 zlatna, 3 srebrene i 2 bronzane), Afan Pašukan 4 (1 zlatna, 1 srebrena i 2 bronzane), Ismail Mujanović 3 (1 zlatna, 1 srebrena i 1 bronzana), Filip Ćorić 3 (1 zlatna, 1 srebrena i 1 bronzana), Amin Zildžić 2 (1 zlatna, 1 bronzana), Vedad Tabaković  2 (1 zlatna i 1 srebrena), Emina Hrbat 4 (2 srebrene i 2 bronzane), Nedžla Bajrović 3 (2 srebrene i 1 bronzana), Zehra Dacić 2 bronzane, Mustafa Jamak 1 bronzana, Jusuf Dacić 1 bronzana, Aldina Husejinović 1 bronzana i Haris Hodžić 1 bronzana. Čestitamo glavnoj trenerici Amiri Kovačević i trenerima Minelu Bakalu, Aidi Babić, Arminu Hodžiću, Almi Jakić i direktoru Kluba Muhamedu Varešanoviću.

Posebno je značajno napomenuti da je Miting bio veoma dobro organiziran, naši brojni gosti iz Dohe, Tirane, Skopja, Beča, Prištine, Ljubljane, Istanbula, Beograda, Novog Sada, Budve, Herceg Novog, Kotora, Lazarevca, Subotice, Banja Luke, Trebinja, Mostara, Lukavca, Fojnice , Gradačca, bili su oduševljeni gostoprimstvom i uslovima na takmičenju.

Uprava Kluba zahvaljuje svim našim takmičarima, trenerima i roditeljima koji su doprinijeli da ovaj veliki praznik plivanja bude izuzetno uspješan, a naročito onima koji su direktno učestvovali u brojnim aktivnostima vezanim za održavanje mitinga trenerima, vrijednim roditeljima-volonterima i članovima Uprave. Naš Miting „Sarajevu s ljubavlju“ definitivno je našao svoje mjesto u regionalnim i međunarodnim okvirima kao jedan od najboljih i najkvalitetnijih. Naravno, ovo je prije svega obaveza da nastavimo u narednim godinama na isti način, još jače, brže i bolje.

BUDI BOSNA!!!

 798 total views,  1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA


SPONZORI I PARTNERI
UPLATA ČLANARINE

•Članarina se plaća obavezno putem žiro-računa kluba Banka: UniCredit Bank Sarajevo;
Br.računa: 3389002205804260
po mogućnosti putem trajnog naloga do 10-og u mjesecu za tekući mjesec.
•Svrha uplate: obavezno upisati ime plivača i Mjesec/godinu za koji se uplaćuje članarina.
•Primalac PK Bosna, Sarajevo.
•Iznos: prema odluci o visini, vrsti i načinu plaćanja http://www.pkbosna.ba/clanarine/