univerzitetsko sportsko drustvo Bosna
Arhiva objavljenih vijesti
Facebook0
RSS
Follow by Email
TWITTER
INSTAGRAM

Uspješna smotra mladih plivača

Proteklog vikenda je u organizaciji našeg kluba održan II Plivački Miitng „Bosna Piccolo CUP 2015“ koji je okupio najmlađe plivčice i plivače iz naše zemlje. Ovo takmičenje definitivno je preraslo u najmasovnije plivačko takmičenje za mlađe kategorije, učešće je uzelo 22 kluba iz svih centara plivanja u BiH, iz Sarajeva, Banja Luke, Tuzle i Mostara. Za svoje najbolje rezultate borilo se ukupno oko 400 mladih takmičara, puno više nego na državnom prvenstvu za najmlađe kategorije. A obzirom na brojnost klubova i takmičara treba istači da je ovo bilo i najkvalitetnije takmičenje za najmlađe.

Možemo slobodno reči da je Miting bio odlično organizivan i da je i pored velikog broja startova (skoro hiljadu), najmlađih kategorija od kojih su se neki po prvi put takmičili, sve proteklo u najbojem redu, čime se naš Klub još jednom dokazao kao odličan organizator. Ovom prilikom posebno se zahvaljujemo našim starijim članovima, seniorima, juniorima i kadetima, koji su učestvovali u organizaciji takmičenja i dali veliki nesebični doprinos kako bi se sve odvijalo bez problema. Kada ima ovakve članove, srčane volontere, ovaj Klub ne treba brinuti o budućnosti. Na to smo posebno ponosni.

I naši mlađi takmičari osvjetlali su obraz svojim trenerima i Klubu. Naime, naše plivačice i plivači osvojili su ukupno 13 medalja ( 4 zlatne, 5 srebrenih i 4 bronzane), a među najuspješnijim takmičarima su i tri naša člana. Naime, Timur Delimustafić osvojio je pehar za najuspješnijeg kategorija 7 godina, Amin Zildžić ponio je pehar za najuspješnijeg u kategorji 8 godina, a Muhamed Đonko pehar je osvojio kao najuspješniji u kategoriji 10 godina. Blizu su bile i naše vrijedne djevojčice Sara Zildžić i Farah Nikšić, te Aldina Husejinović.

Inače medalje za PK Bosna osvajali su: Timur Delumustafić (2 zlatne), Amin Zildžić (2 zlatne i jedna srebrena), Muhamed Đonko (2 srebrene), Sara Zildžić (1 srebrenu), Aldina Husejinović (1 srebro i 2 bronze), Farah Nikšić (1 bronza), te bronzu štafeta u sastavu Aldina Husejinović, Sara Zildžić, Farah Nikšić i Emina Karabeg). Inače, svi naši takmičari plivali su odlično i vremena su popravljena u procentu od preko 75%. Čestitamo svim predstavnicima PK Bosna na ovom takmičenju i naravno trenerima Amiri Kovačević i Sejbinu Brašnjiću. Veselimo se novim nastupima.

BUDI BOSNA

 428 total views,  1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA


SPONZORI I PARTNERI
UPLATA ČLANARINE

•Članarina se plaća obavezno putem žiro-računa kluba Banka: UniCredit Bank Sarajevo;
Br.računa: 3389002205804260
po mogućnosti putem trajnog naloga do 10-og u mjesecu za tekući mjesec.
•Svrha uplate: obavezno upisati ime plivača i Mjesec/godinu za koji se uplaćuje članarina.
•Primalac PK Bosna, Sarajevo.
•Iznos: prema odluci o visini, vrsti i načinu plaćanja http://www.pkbosna.ba/clanarine/