univerzitetsko sportsko drustvo Bosna
Arhiva objavljenih vijesti
Facebook0
RSS
Follow by Email
TWITTER
INSTAGRAM

sdj_0430Na Olimpijskom bazenu Otoka u organizaciji P.K Bosna održan je XIV tradicionali međunarodni plivački miting “Sarajevu s ljubavlju 2015”. Kao i svake godine naš plivački klub se potrudio da bude dobar domaćin što je prepoznalo 33 kluba sa 449 takmičara iz  susjednih zemalja i naše države…

 

Ove godine su učešće uzela tri kluba iz Srbije, po 2 kluba iz Crne Gore, Slovenije i Njemačke, jedan iz Hrvatske te 23 iz Bosne i Hercegovine. Takmičenje je otvorio zamjenik gradonačelnika Sarajeva Dr. Ranko Čović.

Naš klub je nastupio sa 65 plivača (35 dječaka i 30 djevojčica) koji su plivali 191 pojedinačnu disciplinu. Po broju osvojenih medalja naš klub je osvojio prvo mjesto sa 15 zlatnih, 15 srebrenih i 16 bronzanih medalja što nas dovodi do broja od 46 medalja.

Što se tiče popravljenih rezultata u 191 disciplini naši plivači su već imali rezultate u 167 dok je 24 bio bez predhodnog vremena. Popravljeni su rezultati u 94 što iznosi 56%. Sve svoje rezultate su popravili: Aldina Husejinović (4/4), Iris Hrustemović (4/4), Emina Karabeg (3/3), Filip Ćorić (3/3), Imran Hrustić (3/3), Ismail Mujanović (3/3), Jusuf Dacić (3/3), Klara Šaf (3/3), Nedžla Bajrović (3/3), Tarik Pašić (3/3), Vedad Tabakovič (3/3) i Sara Zildžić (2/2).

Anđelo Šimić je oborio državni rekord u disciplini 50m kraul sa rezultatom 24.66. Takođe na mitingu je još oboreno 10 državnih rekorda i svi su bili u režiji plivača plivačkog kluba “Sport Time”, Hene Mešić (6) i Amara Šapčanina (4).

Što se tiče osvojenih medalja na samom vrhu liste osvojenih medalja sa po 4 osvojena zlata našli su se Emina Pašukan i Anđelo Šimić. Omar Zukanović je osvojio dva zlata. Samira Trešnjo, Emir Berberović i Vedad Ramić jedno zlato i jedno srebro. Abdulah Željo jedno zlato i jednu bronzu itd.

Novčane nagrade za najveći broj osvojenih bodova u jednoj disciplini su osvojili Nina Žarković (645) iz PK “22 April” i plivač našeg kluba Vedad Ramić (683).

Uprava Kluba se zahvaljuje svim volonterima – članovima Kluba, koji su pomogli organizaciju mitinga i preuzeli dio aktivnosti tokom samog održavanja Mitinga.

PRIJAVLJENE EKIPE
MEDALJE
REZULTATI NAŠIH PLIVAČA
NAJBOLJE PERFOMANSE PO BODOVIMAMEDALJE PO DISCIPLINAMAEKIPNI NAPREDAK
MULTIMEDALISTIOSVAJAČI MEDALJA PO DISCIPLINAMA2 FINA "D,E" MUŠKI
2 FINA "D,E" DJEVOJČICE 3 FINA "A,B,C" MUŠKI3 FINA "A,B,C" ŽENE

 2,263 total views,  4 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA


SPONZORI I PARTNERI
UPLATA ČLANARINE

•Članarina se plaća obavezno putem žiro-računa kluba Banka: UniCredit Bank Sarajevo;
Br.računa: 3389002205804260
po mogućnosti putem trajnog naloga do 10-og u mjesecu za tekući mjesec.
•Svrha uplate: obavezno upisati ime plivača i Mjesec/godinu za koji se uplaćuje članarina.
•Primalac PK Bosna, Sarajevo.
•Iznos: prema odluci o visini, vrsti i načinu plaćanja http://www.pkbosna.ba/clanarine/