univerzitetsko sportsko drustvo Bosna
Arhiva objavljenih vijesti
Facebook0
RSS
Follow by Email
TWITTER
INSTAGRAM
21

NAŠI PLIVAČI SA EVROPSKIM PRVAKOM DAMIROM DUGONJIĆEM

Protekli vikend devet plivača našeg kluba je učestvovalo sasvim sigurno na jednom od najjačih takmičenja u zadnje vrijeme a koje je održano u Sloveniji tačnije u Mariboru. MM Maribor je ove godine ponudio plivače iz 14 evropskih zemalja sa 57 klubova i 367 takmičara. I to ne bilo kakvih takmičara kada na primjer u tom društvu smo imali jednog evropskog prvaka Damira Dugonjića iz Slovenije koji je recimo u disciplini 50m prsno osvojio čitavih 926 bodova. Dakle ovo je bilo plivanje u zaista impresivnom i jakom društvu. Po svoj prilici a i kako se vidjelo nakon takmičenja i naši plivači su se uklopili u tu plivačku kremu te se kući vraćaju sa 5 (7) državih rekorda i 5 osvojenih medalja…….

Ali da krenemo od početka i kažemo da je na put krenulo 9 plivača PK Bosna: Samira Trešnjo, Emir Berberović, Ena Dervišefendić, Angelo Šimić, Dino Čengić, Nihad Hrbat, Harun Fazlagić, Adna Borovac i Emina Pašukan sa trenerom Sejbinom Brašnjićem i predsjednikom kluba Edhemom Pašukanom. Plivali su ukupno 33 pojedinačne discipline u kvalifikacijama te izborili šest nastupa u finalu. Osvojili su 5 medalja od čega Anđelo Šimić 2 zlata i jednu bronzu a Emina Pašukan jedno zlato i jedno srebro. Od ukupno 39 otplivanih disciplina zajedno sa finalnim vremena su popravljena u 22 što iznosi odličnih 56%.  Anđelo je popravio sve svoje rezultate 6/6 a Emina Pašukan 6/7, iza njih idu Borovac Adna i Berberović Emir sa 3/4 te Dino Čengić 2/3. Na kraju priče dolazimo do onog najslađeg dijela za svakog sportistu a to su državni rekordi a bilo ih 5 ili ukupno 7. Zašto pišemo ukupno sedam?  Zato što je Anđelo rekord na 100m kraul i na 50m kraul na ovom takmičenju oborio po dva puta. Dakle državne rekorde su oborili:

Anđelo Šimić na 50m leđno (29.20), na 50m slobodno prvo 24.89 i u finalu 24.70 te na 100m slobodno prvo 53.33 u kvalifikacijama te u finalu 52.96.

Emina Pašukan na 50m prsno (34.17) te na 100m prsno (1.15.30).

Najiskrenije čestitke svim našim plivačima i stručnom štabu.

PRIJAVLJENE EKIPE
MEDALJE
REZULTATI NAŠIH PLIVAČA
EKIPNI NAPREDAKMEDALJE PO DISCIPLINAMAMULTIMEDALISTI
MEDALJE PO KLUBOVIMA

 1,033 total views,  1 views today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA


SPONZORI I PARTNERI
UPLATA ČLANARINE

•Članarina se plaća obavezno putem žiro-računa kluba Banka: UniCredit Bank Sarajevo;
Br.računa: 3389002205804260
po mogućnosti putem trajnog naloga do 10-og u mjesecu za tekući mjesec.
•Svrha uplate: obavezno upisati ime plivača i Mjesec/godinu za koji se uplaćuje članarina.
•Primalac PK Bosna, Sarajevo.
•Iznos: prema odluci o visini, vrsti i načinu plaćanja http://www.pkbosna.ba/clanarine/